האם בגלל שאסור לך לאכול גלוטן את צריכה להתנזר מאכילת פסטה?
התשובה היא לא ולא.
היום יש פסטות מקמחים שונים ואחרים.
יש פסטה מקמח אורז וספטה מקמח תירס. פסטה מקמח תפוחי אדמה ופסטה משעועית.
את הפסטה מקמח אורז או הספטה מקמח תירס ניתן למצוא כמעט בכל סופר. פסטה מקמח תפו"א יותר נפוצה לקראת פסח ופסטה משעועית נילמצוא בבתי טבע.
לכל סוג יש הוראות הכנה וחשוב לעשות את הספטה לפי ההוראות.
מצרפים לה רוטב טוב ויש ארוחה נפלאה.
למי שרוצים להשקיע ולהכין פסטה ללא גלוטן לבד בבית הנה מתכון להכנת אטריות מקמח תפוחי אדמה.
6 ביצים
1 כוס מים
3 כפות קמח תפוחי אדמה
קצת מלח
שמן לטיגון.
מקציפים את הביצים ומוסיפים תוך כדי הקצפה את המים, הקמח והמלח.
משמנים מחבת טפלון במעט שמן.
בכל פעם שופכים מצקת עם הבלילה לתוך המחבת ומכינים חביתיה. (נראה כמו בלינצ'ס). מטגנים רק צד אחד.
כאשר מוכן מעבירים לצלחת.
שמים במקרר לחצי שעה.
לוקחים את החביתיות מגלגלים אותם וחותכים לרצועות.
בהצלחה.
עדי טליה - תזונה נשית התמחות בתזונה ללא גלוטן http://aditalia.ravpage.co.il/aditalia